Winkelwagen 0 items: € 0,00

Meer informatie070-891.91.90

Welkom bij Innemee Behang

Vele soorten voor alle behoeften

Klik op onderstaande textiel soorten voor meer informatie over dit product.

Acryl Batist Damast Platbinding   Wol
AjourStof Bouclé Dégradé Polyester Zijde  
Alcantara Cellulose Flockprint   Polyamide  
Ausbrenner   Changeant   Inslag Satijn  
  Chenille Jacquard Satinet  
  Chintz Katoen Shantung  
             

AjourStof

met regelmatig over het doek verspreide openingen, ontstaan door een speciale weef- of breitechniek.

Alcantara

Handelsnaam voor een stof, die bestaat uit een homogene laag ultrafijne synthetische vezels die op een special wijze gebonden zijn.

Ausbrenner

(burned-out,devoré)Stof gemaakt van een combinatie van een natuurlijke en een synthetische vezel, waarbij dessinering ontstaat door een chemisch proces. Door een oplosmiddel wordt één grondstof plaatselijk verwijderd. Hierdoor ontstaat een transparant gedeelte.

Batist

Semi transparante stof met katoenen optiek ook wel inbetween genoemd.

Bouclé

Stof vervaardigd van lussengarens, geeft een rul of korrelig uiterlijk.

Cellulose (natuurlijke vezels van katoen/linnen/viscose)

Stoffen vervaardigd uit deze vezels zijn sterk, bestendig tegen strijken bij hogere temperatuur en goed wasbaar. Van nature zijn de vezels erg kreukgevoelig (b.v. na het wassen). Daarom worden ze tijdens het finishen behandeld met kunstharsen. Dit vermindert de kreukgevoeligheid, de waskrimp en de gevoeligheid voor uitzakken.

Changeant

Stof met een meerkleurig weerschijneffect, ontstaan door het gebruik van verschillende gekleurde ketting- en inslaggarens. Door de stof te bewegen ziet men het fraaie kleureffect.

Chenille

Een effectgaren wat voornamelijk in de inslag verwerkt wordt. In de inslagdraad zijn losse vezels/pooltjes verwerkt zodat een soort garenpool ontstaat. Dit geeft de stof een hoog aaibaarheidsgehalte en veloursachtig uiterlijk.

Chintz

Door een speciale bewerking ontstaat er een fraaie glans wat het specifieke kenmerk is van deze stof. Door een kunsthars coating is de stof water- en vuilafstotend gemaakt.

Damast

Een jacquard geven stof met bloem- of andere motieven. Als grondstoffen voor damast dienen katoen, zijde, viscose of bij uitzondering synthetische garens.

Dégradé

Is een aanduiding voor stoffen die in aflopende kleuren geverfd, bedrukt of geweven zijn.

Flockprint

Stof met fluweelachtige patronen van op de stof gelijmde vezels.

Inslag

De in de breedte lopende draden worden inslag genoemd.

Jacquard

Weefsel waarbij dessinering ontstaat door ingeweven patronen. Dat kan variëren van zeer eenvoudig tot erg ingewikkelde en rijke patronen. Naam komt van de Franse uitvinder van de Jacquard-weefmachine, J.M. Jacquard (1752 – 1834).

Katoen

Katoen is gemaakt van een natuurlijke vezel, afkomstig van de katoenplant. Katoen is sterk en slijtvast, goed vochtabsorberend, bestand tegen persen en strijken bij hoge temperatuur en goed wasbaar is motecht, buigzaam en heeft geringe neiging tot elektrostatische oplading. Nadelen zijn de neiging tot kreuken bij het wassen, de krimp bij het wassen en de brandbaarheid. Deze nadelen kunnen verholpen worden door passende veredelingsbehandelingen.

Linnen

Linnen is de sterkste van alle natuurlijke vezels. Linnen wordt verkregen uit de schors van de vlasplant. Het is vormvast, luchtig, vochtabsorberend en loogvast. Het is niet kreukvrij, maar kan met toevoeging van synthetische garens kreukherstellend worden gemaakt. Linnengarens hebben van nature verdikkingen, dat geeft het speciale karakter aan linnen weefsels.

Lurexgarens

Handelsmerk voor metaalgarens.

Marquisette

Een Marquisette is een zeer open breisel of weefsel met een gaas structuur. Het wordt veelal gebruikt als vitrage.

Microvezel of microfiber

Zijn zeer fijne polyester of polyamide vezels. Weefsels die zijn gemaakt van microvezels zijn glad, dicht en erg geschikt om te ruwen zodat een zachte toplaag ontstaat, geeft een perzikhuid optiek

Moiré

Moiré is een stof in ribsbinding, met een gevlamd dessin. Door het gedeeltelijk plat drukken van deze ribs met behulp van reliëfwals ontstaat dit Moiré effect.

Organza

Een op glasbatist lijkend weefsel, vervaardigd van kunstmatige filamentgarens.

Platbinding

De platbinding is de eenvoudigste binding; de inslag gaat hierbij één op en één neer door de kettingdraden.

Satijn

Satijn is een glanzende stof, verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten en vervaardigd van verschillende garens. Het is een verzamelnaam voor alle weefsels die in satijnbinding geweven zijn.De satijnbinding ontstaat door het weven van één op, vier neer. Een stof met een satijnbinding heeft aan de goede kant van de stof een glanzend oppervalk. Een stof geweven in de satijnbinding valt soepel.

Satinet

Katoenen voeringstof in satijnbinding met glans die ontstaan is door persen.

Shantung

Oorspronkelijk een weefsel in platbinding van zijde uit China (provincie Shantung). Imitatie Shantung wordt vaak van viscose gemaakt.

Synthetische vezels (Polyester, Acryl en Polyamide)

De bekendste "uit chemische producten" gewonnen synthetische vezels zijn polyester, acryl, polyamide. De overeenkomst tussen deze vezels is dat ze kreukherstellend zijn bij vakkundig wassen. Ze krimpen niet. Ze zijn bestand tegen bacteriën en schimmels (het weer), licht in gewicht en snel drogend. Elektrostatische oplading mogelijk.

Taft

Perzisch Taftah (spinnen) tafteh (glanzend) een dicht fijndradig beetje stijf weefsel in platbinding van zijde/viscose of synthetische vezels.

Trevira CS (Polyester – vlamvertragend)

Trevira CS is een merknaam voor polyester met een vlamvertragende eigenschap. Een stof van Polyester Trevira CS is blijvend vlamvertragend. De vlamvertragende eigenschap ligt in de polyester vezel besloten. De polyester gordijnstoffen worden tijdens het finishen gestabiliseerd. Hierdoor, en doordat de polyestervezel goed waterbestendig is, 

kunnen deze gordijnstoffen zeer goed worden gewassen bij een laag krimppercentage (± 1%). Polyester gordijnen zijn weinig gevoelig voor uitzakken

Velours

Een gordijnstof met een poolrichting (vleug) waardoor verschil in kleurdiepte ontstaat. Normaliter wordt velours met de vleug omhoog verwerkt zodat de meest intensieve kleur in het zicht komt.

Viscose (Modal)

Viscose bestaat uit cellulose vezels die worden opgelost tot een vloeibare massa, deze vloeibare massa wordt geperst door een spindop waardoor filamenten ontstaan. Doordat Viscose vervaardigd is van de cellulose vezel heeft Viscose veel vergelijkende eigenschappen met katoen. Viscose heeft meer glans dan katoen.

Voeringsstof

Gordijnen vallen mooier en zwaarder als ze gevoerd zijn. Tevens komt de kleur en glans van de stof beter uit. Er zijn diverse soorten voeringsstoffen. Bij Holland Haag kennen we onderstaande; de satijnvoering Allori, op 140 cm en 280 cm, voor het beschermen van de bovenstof tegen verkleuren van de gordijnen en een verduisteringsvoering Picasso 150 cm voor het lichtdicht maken van gordijnen, ideaal voor de slaapkamer ramen voor het lekker kunnen uitslapen. Ook de artikelen Monet en Courant zijn met hun grote kleurenpallet en goede prijs uitstekend als voeringsstof te gebruiken.

Voile

Voile is een dunne, half doorzichtige stof met een fijne uitstraling

Wol

Onder wol verstaat men gekroesd of gegolfd haar van schapen. Zuiver scheerwol is wol die rechtstreeks van het schaap geschoren is. Wol is een goede warmte-isolator en is in staat om veel vocht (waterdamp) op te nemen, zonder dat het vochtig aanvoelt. Wollen stoffen zijn redelijk brandvertragend. Wol is zeer elastisch materiaal en laat zich gemakkelijk vervormen. Gevaar voor vervilten is betrekkelijk, er komen steeds meer wollen stoffen op de markt die machinewasbaar zijn.

Zijde

Zijde is de sterkste dierlijke vezel die er is, afkomstig van de cocon van een rups. Zijde is elastisch, kreukherstellend, glanzend, soepel, licht, zeer fijn en goed vochtopnemend, maar is niet erg duurzaam. Onder invloed van zonlicht kan de kleur snel verbleken. Zijde moet om deze reden dan ook gevoerd worden als het als gordijn wordt toegepast.