Winkelwagen 0 items: € 0,00

Meer informatie070-891.91.90

Welkom bij Innemee Behang

Toepassingen

Raambekleding kan voor verschillende toepassingen worden gebruikt, hieronder omschrijven wij een aantal veel voorkomende situaties.

Zonwering

zonwering
Het is logisch dat u uw gordijnen natuurlijk open kunt zetten. Wanneer u uw transparante stof sluit werkt dit enigszins als zonwering, en het geeft een mooi diffuus licht. Heeft u erg veel last van de zon dan zijn gordijnenstoffen een uitkomst. Privacy Geen zin in een buurman/-vrouw of voorbijganger die uw huis inkijkt? Om overdag niet te kijk te zitten bieden (half)transparante stoffen een uitkomst om de ergste inkijk te vermijden. Wanneer het ’s-avonds donker wordt en u uw verlichting aandoet komt de functie van de transparante stoffen te vervallen, maar kunt u weer gordijnstof gebruiken.

Akoestiek

akoestiek

Bij een inrichting gebaseerd op minimalisme, of bij een inrichting voorzien van harde vloerbedekking en wandbekleding, zijn gordijnen een uitkomst om het holle akoestische geluid te dempen. De geluidsgolven worden afgebroken waardoor het holle, kille gevoel van de ruimte verdwijnt.

Isolatie

isolatie
Een gordijnstof kan ook een isolerende werking hebben, om hitte en kou vanaf raampartijen (niet geheel) naar binnen te laten komen. Vooral mensen met enkelglas kennen dit probleem. In combinatie met een gemoltoneerde voering creëert u een perfecte barrière tegen hitte en kou.

Verkleuring

verkleuring

Hiervoor zijn er voeringstoffen. Dit zijn de stoffen die achter uw gordijnen geconfectioneerd kunnen worden. Zij verlengen de levensduur van uw gordijnen door het opvangen van het eerste UV-licht. UV-licht doet uw gordijnen verkleuren en over langere periode zelfs verteren. Maar niet alleen van uw gordijnen, maar ook de rest van uw interieur zoals de vloerbedekking of uw bankstel en stoelen. Vooral donkere kleuren zullen (sneller) problemen ondervinden als het gaat om verkleuring. En uiteraard voor raampartijen op het “zuiden” is voering geen overbodige overweging.