Winkelwagen 0 items: € 0,00

Meer informatie070-891.91.90

Welkom bij Innemee Behang

Comfortabele en sfeervolle vloeren

De zachte vloerbedekkingssoorten zijn onder te verdelen in diverse productcategorieën, te weten:
  • Tapijt
  • Tapijt tegels
  • Trap tapijt
  • Trapmatten
  • Traplopers
  • Karpetten

Fabricage methoden

Van de verschillende technieken die er bestaan om tapijt te construeren, zijn knopen en weven de oudste en bekendste. Deze technieken worden al eeuwen toegepast. Het meeste tapijt dat u tegenwoordig in de winkel vindt, is echter met moderne technieken gemaakt. Vooral het tuften en vernaalden zult u veel tegenkomen. Naast het tuften, wordt tapijt ook gemaakt op andere manieren: breien en plak- of ribbeltapijt, vloktapijt en 'het vernaalden van tapijt' in het naaldvit. Om je een goed beeld te geven, hieronder de meest voorkomende methoden op een rijtje.

Geknoopt tapijt 

In een aantal niet-Europese landen wordt deze techniek nog toegepast bij de vervaardiging van vooral karpetten. Deze worden meestal 'Oosterse tapijten' of 'Perzen' genoemd. Het is een arbeidsintensieve manier om tapijt te maken.

Geweven tapijt

 Weven is al eeuwen een gewilde techniek, die in de loop der jaren aanzienlijk verbeterd is. Voor de vervaardiging van tapijt wordt weven nog steeds als techniek toegepast. De moderne weefmachines zijn weliswaar langzamer dan tuftmachines, maar leveren hoogwaardige en prachtige tapijten met speciale kleur- en dessin-effecten. De bekendste weefmethoden zijn Wilton en Axminster.

Getuft tapijt

Aan het eind van de jaren vijftig is een techniek ontstaan die men tuften noemt. Aan deze techniek ligt een fabricagetechniek ten grondslag die is afgeleid van de naaimachine, maar dan op vier of vijf meter breedte. Over de hele breedte van het tapijt zijn honderden naalden opgesteld. Elke naald steekt een doorlopende draad heen en terug door het grondweefsel. Bij het terugkeren van de naald wordt een lus gevormd die al dan niet wordt doorgesneden.

Naaldvilt tapijt

Dit soort tapijt wordt met behulp van de techniek ‘vernaalden’ gemaakt. Bij deze techniek worden vezelvliezen in lagen op elkaar gelegd en in elkaar vervlecht door een reeks naalden met haakjes die op en neer steken door het basisdoek.

Naast de hier genoemde technieken bestaat er verder nog gebreid tapijt, gemaakt op een grote breimachine, vloktapijt waarbij door een elektrostatische lading korte vezels in het gronddoek worden geplaatst en plak- of ribbeltapijt, waarbij poolmateriaal op een gronddoek is geplakt.